Αλλιώς η… μπριζόλα!

Κανένα παιδί δεν αντιστέκεται σε μια μπριζόλα. Μπορείτε λοιπόν να την κάνετε πιο νόστιμη και δυναμωτική, προσθέτοντας στο μαγείρεμά της υλικά που δίνουν ενέργεια και σίδηρο στον οργανισμό. Ένα παιδί χρειάζεται και τα δυο αρκετά!

Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζουν ότι το σπανάκι είναι πηγή πλούσια σε σίδηρο και ενέργεια. Άλλωστε το έτρωγε και ο Ποπάυ! Όμως, το ξέρατε ότι μια κούπα βρασμένα φασόλια δίνουν τη μισή σχεδόν ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά;

Εάν λοιπόν συνδυάσουμε την πρωτεΐνη της μπριζόλας με το σπανάκι και τα φασόλια, έχουμε ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το. Θα το λατρέψετε και εσείς και τα παιδιά σας.

Υλικά
120 ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μπριζόλες χοιρινές
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
400 γρ φασόλια μέτρια ξερά, βρασμένα και σουρωμένα
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
300 γρ φρέσκο σπανάκι
Αλάτι, πιπέρι

Πλύντε το σπανάκι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέστε στην κατσαρόλα τις μπριζόλες και ροδίστε τις και από τις δυο πλευρές. Ρίξτε το ζωμό των λαχανικών και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να ξεκολλάει το κόκαλο από το κρέας.

Αφαιρέστε τα κόκαλα και μετά βάλτε μέσα στην κατσαρόλα τα φασόλια, το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε λίγο ακόμα μέχρι να μείνει λίγο ζουμί.

Στο τέλος ρίξτε και το σπανάκι να μαραθεί. Ανακατέψτε να σοταριστεί και αυτό ελαφρά και το φαγάκι σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.